2024. gada 19. aprīlis
Vārdadienas:
Fanija, Vēsma
Un Noa darīja visu,
ko Dievs viņam pavēlēja.
1Moz 6:22

Jēzus sacīja: Tad nu ikviens,
kas šos manus vārdus dzird
un dara, ir līdzināms
saprātīgam vīram, kas savu
namu būvējis uz klints.
Mt 7:24
 


Draudzes nedēļas nogale
"Gaujaslīčos", Cēsīs
2024. gada 12.14. jūlijs
Uzzini vairāk >>

Dievkalpojumi

svētdienās 11.00
ceturtdienās 19.00

Bībeles stunda
svētdienās pēc dievkalpojuma

Kancelejas darba laiks

trešdienās un piektdienās
no 11.00 līdz 13.00,
ceturtdienās no 14.00 līdz 18.30

Draudzes mācītāji

Guntars Dimants
E-pasts: guntars.dimants@gmail.com
Tālr.: +371 29461947
Pieņem ceturtdienās no 14.00 līdz 18.30 draudzes kancelejā.

Tālis Freimanis
E-pasts: talis.f@tvnet.lv
Tālr.: +371 29608801

Kontakti

Adrese: Brīvības iela 119,
Rīga, LV-1001
Tālr. +371 67377236
E-mail: jaunagertrudes@lelb.lv
<< Skatīt kartē

Draudzes priekšnieks
Vilis Kolms
E-mail: vilis@latnet.lv
Tālr. +371 29473213
Pieņem trešdienās un
piektdienās no 11.00 līdz 13.00



Koristu dienas Igaunijā. Sāremā

Fotoalbums

Kihelkonas baznīca ir īpaša arī ar to, ka tai ir divi zvana torņi: atsevišķi stāvošais (uzbūvēts 1638. g.) un 1897.-1899. gadā baznīcai piebūvētais augstais zvana tornis, kas savulaik kalpojis arī kā bāka.

Gados vecāka Kihelkonas draudzes locekle, kuru sastapām baznīcā, laipni uzņēmās mūsu gides pienākumus, izrādot savas baznīcas dārgumus un pastāstot par Kihelkonas evaņģēliski luteriskās draudzes vēsturi un ikdienu.

Uz atvadām mūsu laipnā gide man rokās ielika nesen izdotu ceļvedi pa Igaunijas baznīcām. Iepazinusies ar tā saturu, izjutu pārsteigumu – Sāremā salā ar tās nepilniem 35 000 iedzīvotāju ir pavisam 40 baznīcas, no kurām 14 – evaņģēliski luteriskās, 12 – krievu pareizticīgās, ir arī baptistu, adventistu un pentakostu dievnami, kā arī viena sinagoga. Daudzas no šīm baznīcām ir īstas kultūrvēstures pērles, bet visas kopā iezīmē salinieku gadsimtiem ilgo Dieva iepazīšanas ceļojumu.

Vita, lapas administratore

Stāstījumu turpina Laura, mūsu ģitāriste

Nofotografējušies uz Pangas klints fona, devāmies uz Kuresāri, kur apskatījām pilsētas  centru un, iestiprinājušies ar pusdienām, visi sapulcējamies pie Kuresāres pils vārtiem, lai kopīgi dotos ekskursijā uz Sāremā muzeju, kura ekspozīcijas ir izvietotas pils telpās. Muzejā bija iespējams apskatīt gleznu galeriju, senā klostera un bīskapa telpas, kā arī plašu padomju laiku izstādi. Aplūkojot eksponātus no 2. Pasaules kara un Padomju laika, daži no mums varēja pagremdēties atmiņās par militāro apmācību skolās un padomju propagandas idejām, kamēr citiem tā bija neticama realitāte, par kuru tikai dzirdēts vēstures stundās. Mani Padomju laiku izstādē visvairāk ieinteresēja tipiskais tā laika dzīvoklis - pilnībā mēbelēts, pie sienām - vecas tapetes, mazā virtuvītē - alumīnija bļodas, viesistabā - brūna sekcija un mazs galdiņš, bērnistabā - dzelzs gultiņa un vecas rotaļlietas. Tā kā mani interesē Latvijas vēsture, šī izstāde atstāja uz mani dziļu iespaidu.

Pēc muzeja ekspozīciju un sargtorņu apskates, devāmies nelielā pastaigā pa pils pagalmu. Vakarā, atgriezušies savā pagaidu mītnē, kopīgi baudījām lauku pirts svelmi un jautras sarunas, savukārt pēc pirtošanās sēdāmies pie bagātīgi klāta vakariņu galda.

Svētdienas rītā, atvadījušies no Juri Mitta, kurš mūs jauki uzņēma savā viesu namā, devāmies uz Kuresāres Sv. Laurencija ev. luterisko baznīcu, kur mūs jau gaidīja viena no draudzes ērģelniecēm un draudzes mācītājs Anti Toplaan. Viņi laipni mums ierādīja baznīcas balkonu, no kura priecējām draudzi ar sagatavotajām dziesmām. Dievkalpojumā skanēja gan ērģeļu, gan ģitāras skaņas, kā arī mūsu kora ansambļa balsis. Cītīgi dziedājām līdzi arī korāļus igauņu valodā. Dievkalpojuma beigās vietējās draudzes mācītājs aicināja Guntaru Dimantu teikt pāris vārdus. Mūsu mācītājs pateicās par iespēju piedalīties dievkalpojumā un padalījās ar iespaidiem par pēdējās dienās redzēto un piedzīvoto. Pēc dievkalpojuma sākās mūsu ceļš mājup.

Paldies Dievam par apsardzību ceļā, iespēju baudīt skaistumu, ko Viņš radījis, un būt brīnišķīgā sadraudzībā vienam ar otru!

Pieteikties jaunumiem

Vārds: 
E-pasts: 
   Pieteikties

Konts ziedojumiem

LATVIJAS EVAŅĢĒLISKI LUTERISKĀS BAZNĪCAS
RĪGAS JAUNĀ SVĒTĀS ĢERTRŪDES DRAUDZE
Reģ. Nr. 90000302018
A/S Swedbank LV93HABA0551005442468

Mājaslapas administratore Vita Avotiņa
E-mail: vita.avotina2@gmail.com
Tālr. 29117408
© 2019 Jaunagertrudesdraudze.lv
Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: GlobalPRO »