2024. gada 19. aprīlis
Vārdadienas:
Fanija, Vēsma
Un Noa darīja visu,
ko Dievs viņam pavēlēja.
1Moz 6:22

Jēzus sacīja: Tad nu ikviens,
kas šos manus vārdus dzird
un dara, ir līdzināms
saprātīgam vīram, kas savu
namu būvējis uz klints.
Mt 7:24
 


Draudzes nedēļas nogale
"Gaujaslīčos", Cēsīs
2024. gada 12.14. jūlijs
Uzzini vairāk >>

Dievkalpojumi

svētdienās 11.00
ceturtdienās 19.00

Bībeles stunda
svētdienās pēc dievkalpojuma

Kancelejas darba laiks

trešdienās un piektdienās
no 11.00 līdz 13.00,
ceturtdienās no 14.00 līdz 18.30

Draudzes mācītāji

Guntars Dimants
E-pasts: guntars.dimants@gmail.com
Tālr.: +371 29461947
Pieņem ceturtdienās no 14.00 līdz 18.30 draudzes kancelejā.

Tālis Freimanis
E-pasts: talis.f@tvnet.lv
Tālr.: +371 29608801

Kontakti

Adrese: Brīvības iela 119,
Rīga, LV-1001
Tālr. +371 67377236
E-mail: jaunagertrudes@lelb.lv
<< Skatīt kartē

Draudzes priekšnieks
Vilis Kolms
E-mail: vilis@latnet.lv
Tālr. +371 29473213
Pieņem trešdienās un
piektdienās no 11.00 līdz 13.00



Nedēļas nogale Bruknā

Fotoalbums

Muižā mūs jau sagaida Dubultu draudzes Alfas kursa grupa mācītājā Igora Safina, kurš ilgāku laiku kalpoja arī mūsu draudzē, vadībā. Varētu teikt, ka notikusi tāda draudzīga apmaiņa – mūsu Igors Safins nu kalpo Dubultu draudzē, bet Guntars Dimants, kurš savulaik kalpoja Dubultos, tagad ir mūsu mācītājs, par ko mums ir patiess prieks.

Šodien mums programmā ir trīs lekcijas: „Kas ir Svētais gars?” (lasa Dubultu draudzes mācītājs Igors Safins), „Ko dara Svētais gars?” (lasa mūsu draudzes mācītājs Guntars Dimants) un „Kā es varu tikt piepildīts ar Svēto Garu?” (lasa Vecumnieku draudzes mācītājs Juris Morics). Programmu iesākam ar slavēšanu mūsu brīnišķīgo mūziķu – Lauras un Mārtiņa pavadījumā.

Pēc pirmās lekcijas un diskusijām mazajās grupās dodamies pusdienās, kuras mums sarūpējuši Kalna svētību kopienas māsas un brāļi. Uz galda kūp karsta zupa, otrajā - putra ar mērci. Ēdiens te ir vienkāršs un veselīgs.

Kalna svētību kopienu vairāk kā pirms desmit gadiem dibināja mācītājs Andrejs Mediņš pēc narkomānu kopienas “Senacolo”, kas atrodas Medžugorjē, Bosnijā-Hercegovinā, parauga, lai palīdzētu atkarībās nonākušajiem cilvēkiem atveseļoties un atgriezties dzīvē, mērķa sasniegšanai lietojot vienīgi darba un Dieva vārda terapiju.

Rīts Bruknas muižā ir agrs, pēc ūdens procedūras un brokastīm visi stājas pie savu pienākumu pildīšanas: vieni dodas apkopt mājlopus, muižā ir govis un aitas, citi ķeras pie ēdienu gatavošanas un telpu uzkopšanas – kopienā katram savs darbs veicams, bet visi kopā katru dienu pulcējas pils kapelā, lai lūgtu un slavētu Dievu.

Nobaudījuši sātīgās pusdienas, dodamies pastaigā pa pils apkārtni. Aplūkojam topošo baznīcu, cepli, eņģeļu skulptūras pils dārzā un beigās sapulcējamies piesaulītē pirtiņas aizvējā. Ziema šogad negrib atkāpties un, lai gan jau ir marta vidus, termometra stabiņš spītīgi turas zem nulles atzīmes, bet saule jau silda un pirtiņas aizvējā izbaudām tās siltos pieskārienus.

Pēc lekcijām un kafijas pauzes pulcējamies pils zālē slavēšanai. Mūsu mīļie mūziķi, Lauriņa un Mārtiņš, ir uzdevuma augstumos. Atliek vien pabrīnīties, pa kuru laiku viņi, kas kopā spēlē pirmo reizi, paguva tik ļoti pieskaņoties viens otram. Dziesmas seko viena pēc otras, un laiks paiet nemanot. Vakara izskaņā kopienas brāļi aicina mūs ekskursijā pa pils telpām. Aplūkojot skaisti dekorētās Bruknas pils istabas, ir grūti iedomāties ka pirms nieka četrpadsmit gadiem šī bija pa pusei sabrukusi ēka – cik daudz darba un mīlestības tajā ir ieguldīts! Nokāpjam skaistajā pils kapelā, mūsu pavadonis stāsta, ka šeit reiz bijusi vircas bedre...

Cik daudz iespaidu un jaunu zināšanu iegūts vienas dienas laikā! Vēl tiem, kam nenāk miegs, Alfas komanda ir sarūpējusi iespēju noskatīties mākslas filmu par Mārtiņu Luteru.
Rīts pienāk saulains un dzestrs. Pēc brokastīm pulcējamies mazajās grupās, lai apspriestu lekcijās dzirdēto, tad seko svētbrīdis pils kapelā. Izskaņā sasēžamies aplī plašajā pils zālē, lai dalītos iespaidos par nedēļas nogalē piedzīvoto, vēl top kopbilde un nu ir laiks posties atceļam. Ir patiesi žēl šķirties nu viesmīlīgajiem pils iedzīvotājiem un jauniegūtajiem draugiem. Sasēžamies mašīnās un sakām: „Uz redzēšanos, Brukna! Līdz nākamajai reizei!

Ar saviem iespaidiem dalījās
Vita (Alfas komanda)
2013. gada marts

Pieteikties jaunumiem

Vārds: 
E-pasts: 
   Pieteikties

Konts ziedojumiem

LATVIJAS EVAŅĢĒLISKI LUTERISKĀS BAZNĪCAS
RĪGAS JAUNĀ SVĒTĀS ĢERTRŪDES DRAUDZE
Reģ. Nr. 90000302018
A/S Swedbank LV93HABA0551005442468

Mājaslapas administratore Vita Avotiņa
E-mail: vita.avotina2@gmail.com
Tālr. 29117408
© 2019 Jaunagertrudesdraudze.lv
Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: GlobalPRO »