2024. gada 19. aprīlis
Vārdadienas:
Fanija, Vēsma
Un Noa darīja visu,
ko Dievs viņam pavēlēja.
1Moz 6:22

Jēzus sacīja: Tad nu ikviens,
kas šos manus vārdus dzird
un dara, ir līdzināms
saprātīgam vīram, kas savu
namu būvējis uz klints.
Mt 7:24
 


Draudzes nedēļas nogale
"Gaujaslīčos", Cēsīs
2024. gada 12.14. jūlijs
Uzzini vairāk >>

Dievkalpojumi

svētdienās 11.00
ceturtdienās 19.00

Bībeles stunda
svētdienās pēc dievkalpojuma

Kancelejas darba laiks

trešdienās un piektdienās
no 11.00 līdz 13.00,
ceturtdienās no 14.00 līdz 18.30

Draudzes mācītāji

Guntars Dimants
E-pasts: guntars.dimants@gmail.com
Tālr.: +371 29461947
Pieņem ceturtdienās no 14.00 līdz 18.30 draudzes kancelejā.

Tālis Freimanis
E-pasts: talis.f@tvnet.lv
Tālr.: +371 29608801

Kontakti

Adrese: Brīvības iela 119,
Rīga, LV-1001
Tālr. +371 67377236
E-mail: jaunagertrudes@lelb.lv
<< Skatīt kartē

Draudzes priekšnieks
Vilis Kolms
E-mail: vilis@latnet.lv
Tālr. +371 29473213
Pieņem trešdienās un
piektdienās no 11.00 līdz 13.00



“Miers ar jums!” Jņ 20:19-29

Par ko gan cilvēks domā šādā situācijā? Kur palicis miers un prieks? Kāda nozīme visam notikušajam? Kāpēc es to visu darīju? Kāpēc es sekoju Jēzum? Kur palicis viss svarīgais, dēļ kā es dzīvoju? Šis mācekļiem ir patiesības brīdis. Kad no ierastā dzīves ritma izņem svarīgāko, tu paliec pavisam viens ar to, kas tu esi. Tagad ikviena doma kļūst patiesa, jo melot sev šādā situācijā nav nekādas nozīmes. Piekritīsiet, šādi apstākļi nav komforta stāvoklis. Mēs to ļoti labi saprotam, jo ir atnākusi arī mūsu patiesības stunda, ko iezīmē pandēmijas izraisītā krīze.

Lai arī mūsu mājvietas ir gaišas ar ērtiem krēsliem, televizoru un bezvadu internetu, tas šo patiesības stundu nepadara vieglāku. Šis ierobežojumu, izolācijas, attālinātā darba vai bezdarba, pilnās mājas fakts un bailes no nāves ar katru dienu mums atklāj, kādi mēs patiesībā esam. Nav tādas dzīves jomas, kas paliktu neskarta, nav tādas dzīves un dvēseles telpas, kurā varētu paslēpties un turpināt izlikties. Agrāk vai vēlāk ikviens no mums uzzinās patiesību par sevi.

Tagad varam sev uzdot jautājumus par visu, kas nozīmīgs, dārgs, svēts. Par to, cik pacietīgs, sirsnīgs, mīlošs, ticīgs, uzticams un piedodošs es esmu. Kas, kurš un kāpēc man ir bijis dārgs? Kāda vērtība manā dzīvē ir visiem tiem cilvēkiem, kurus vēl pavisam nesen sastapu ikdienā? Uz kāda pamata esmu būvējis attiecības? Kā ir ar manu ticības dzīvi? Kāpēc esmu apmeklējis dievkalpojumus? Kas tajos man bijis nozīmīgs? Kāda loma ir Dieva vārdam? Kāpēc esmu, vai neesmu kalpojis, ziedojis? Kas patiesībā man ir Jēzus? Patiesība liek izsaukties: “Kungs, apžēlojies! Kristu apžēlojies! Kungs apžēlojies!”

Šodienas evaņģēlija kontekstā mēs varam sacīt – tad, kad esi atbildējis uz šiem un līdzīgiem jautājumiem, Jēzus ienāk tavā istabā un saka: “Miers ar tevi!” Patiesība, atzīšanās izklīdina baiļu, šaubu, neziņas un liekulības miglu. Tā ļauj saskatīt un atpazīt Jēzu. Viņa elpa, dzīvība, Gars, sasniedz ikvienu patiesības stundu izturējušo. “Miers ar jums! Es jums piedodu – atraisu no visa nepatiesā, kas jūs turēja saistītus!” Tā varam interpretēt Jēzus sacīto mācekļiem un ikvienam no mums.

Vai tas nav neticams brīnums? Patiesība mūs dara brīvus! Patiesība atklāj dzīvības, dzīves īstenās vērtības. Jēzus saka: “Es esmu nācis, lai tiem būtu dzīvība un lai tā būtu pārpilnībā.” (Jņ 10:10) Tā ir jaunā mācību stunda ikvienam no mums. Tā ir Lieldienu patiesā un iepriecinošā vēsts. Skanēs skarbi, bet šīs Lieldienas ikvienu ir nostādījušas patiesības, Jēzus, priekšā. Gan jau aizvien būs kāds šaubīgais Toms, kas sacīs: “Ja neredzēšu, neticēšu.” Acis redz faktus, bet sirds redz patiesību, tā redz to, kas patiesi ir dārgs un svarīgs. Ja ne šodien, tad pavisam drīz tas skars ikvienu. Jā, tā mēs topam Dieva Gara vadīti pretī notikumam, kad vārdi “mans Kungs un mans Dievs” kļūst patiesi.

“Miers ar jums!” ir piedošanas, patiesības un dzīvības sveiciens. Darīts brīvs uzticēties Dievam, tu vari doties dzīvē. “Kā Tēvs mani sūtījis, tā es jūs sūtu. Saņemiet Svēto Garu! Ejiet un dariet brīvus arī citus. Atraisiet, mieriniet, ieprieciniet un mīliet. Esiet patiesi, pilnīgi kā jūsu Debesu Tēvs!” 

Mīļie draugi, ir sācies jaunas dzīves “rīts”. Ieelposim Lieldienu Garu, kas ir piedošanas, žēlastības un dzīvības pilns. Jēzus ir Augšāmcēlies! Patiesi Augšāmcēlies! Āmen.

Pieteikties jaunumiem

Vārds: 
E-pasts: 
   Pieteikties

Konts ziedojumiem

LATVIJAS EVAŅĢĒLISKI LUTERISKĀS BAZNĪCAS
RĪGAS JAUNĀ SVĒTĀS ĢERTRŪDES DRAUDZE
Reģ. Nr. 90000302018
A/S Swedbank LV93HABA0551005442468

Mājaslapas administratore Vita Avotiņa
E-mail: vita.avotina2@gmail.com
Tālr. 29117408
© 2019 Jaunagertrudesdraudze.lv
Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: GlobalPRO »